Priznanje za kontrolu kvaliteta: Mostarski Herkon najbolji u regiji

Bez autora
Jul 17 2011

Laboratorij preduzeća za kontrolu kvaliteta i količine robe Herkon iz Mostara ocijenjen je najboljim u regiji. Naime, prema izvještaju o rezultatima laboratorijskih ispitavanja koja su provedena u organizaciji Croatia kontrola iz Zagreba, rezultati laboratorija Herkon u većini od 18 ispitivanih uzoraka ocijenjeni su najvećom ocjenom. U ovom ispitivanju učestvovalo je 11 regionalnih laboratorija i to sedam iz Hrvatske, tri iz BiH i jedan iz Srbije. Herkon je zabilježio izvanredan uspjeh i u prethodnom ispitivanju, koje je rađeno u organizaciji EstOil-6 iz Estonije, gdje je učestvovalo 19 laboratorija iz raznih evropskih zemalja. Navedeni rezultati, dostignuti stepen kvaliteta i postignuti rezultati nisu dobili dovoljnu valorizaciju na teritoriju BiH. No, oni ćemo dalje raditi na svom usavršavanju i proširenju djelatnosti kao i to da spremno dočekaju ulazak u EU .

Priznanje za kontrolu kvaliteta: Mostarski Herkon najbolji u regijiLaboratorij preduzeća za kontrolu kvaliteta i količine robe Herkon iz Mostara ocijenjen je najboljim u regiji.

Naime, prema izvještaju o rezultatima laboratorijskih ispitavanja koja su provedena u organizaciji Croatia kontrola iz Zagreba, rezultati laboratorija Herkon u većini od 18 ispitivanih uzoraka ocijenjeni su najvećom ocjenom.

U ovom ispitivanju učestvovalo je 11 regionalnih laboratorija i to sedam iz Hrvatske, tri iz BiH i jedan iz Srbije. Herkon je zabilježio izvanredan uspjeh i u prethodnom ispitivanju, koje je rađeno u organizaciji EstOil-6 iz Estonije, gdje je učestvovalo 19 laboratorija iz raznih evropskih zemalja.

Navedeni rezultati, dostignuti stepen kvaliteta i postignuti rezultati nisu dobili dovoljnu valorizaciju na teritoriju BiH. No, mi ćemo dalje raditi na svom usavršavanju i proširenju djelatnosti kao i to da spremno dočekamo ulazak u EU - kazao nam je Bernard Jovanović, direktor Herkona.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik